Verkooppunten

Voor al je vragen

Support

Welkom op de supportpagina van Leolux. Hier vind je alle informatie over het registreren en onderhoud van je meubel of wat je moet doen als er iets niet in orde is. Ook kun je onderdelen en onderhoudsmiddelen bestellen en onze garantieregeling nalezen.

Veelgestelde vragen

Na het lezen van de informatie op deze website kunt u natuurlijk nog vragen hebben. We hebben hier de meest gestelde vragen voor u opgenomen en daarop de antwoorden gegeven.

Leolux streeft naar het afleveren van perfecte producten. Er kan echter altijd iets misgaan. Dat lossen we dan graag voor je op. Je kunt op meerdere manieren je serviceaanvraag of klacht indienen:

Houd hiervoor je productnummer bij de hand. Dit vind je op de garantiepapieren die bij het meubel geleverd zijn, of op de sticker onder het meubel.

Ja, dat kan. Tafels opnieuw lakken is overigens ook mogelijk. Vraag ernaar bij je dealer of vul het online serviceformulier in. Houd hiervoor je productnummer bij de hand. Dit vind je op de garantiepapieren die bij het meubel geleverd zijn, of op de sticker onder het meubel.

Bij Leolux producten is plooivorming niet te vermijden, door het ontwerp en het gekozen comfort. Het specifieke comfort leidt ertoe dat sommige Leolux-modellen hun, aanvankelijk nogal strenge uiterlijk, na enige tijd verliezen en wat meer de plooien en gebruikssporen laten zien.

Leer is een natuurproduct. Het is gebaat bij een prettige omgeving (geen te droge lucht) en het juiste onderhoud. Te veel onderhoud kan zelfs schadelijk zijn.

  • Reserveer een zachte doek voor het onderhoud van je meubel;

  • Dep meteen op wat gemorst wordt;

  • Wrijf niet te hard op een plek. Het leer gaat daar glimmen;

  • Zorg ervoor dat je kamer niet te droog is;

  • Plaats meubelen niet in direct zonlicht;

Stof raakt beschadigd door vuil en huisstof. Stofzuig je meubel daarom regelmatig. Gebruik het speciale hulpstuk voor meubels!

Algemene regels bij vlekken

  • Eerst vaste bestanddelen zo veel mogelijk verwijderen met een lepel.

  • Direct een theedoek nat maken, uitwringen en op de vlek plaatsen. Verder niets doen.

  • Als de theedoek verzadigd is, steeds vervangen door een nieuwe vochtige doek tot de vlek niet meer afgeeft.

  • Als er na behandeling vlekken achterblijven, laat ze dan goed drogen en behandel ze verder als hardnekkige vlek.

  • Zoek altijd eerst rustig uit wat er aan de vlek gedaan kan worden. Bij twijfel kun je beter niets doen dan het verkeerde.

Contactgegevens

Op werkdagen zijn we telefonisch of per mail bereikbaar.

Telefoon: +32 (0)2331 2770
E-mail: info@leolux.be

Contactformulier

Algemene vragen, of vragen over geplaatste orders, kunt u doorgeven via het contactformulier. Wij proberen uw vragen altijd zo snel mogelijk te beantwoorden.

Onderhoud

Trots als je bent op je Leolux meubelen, wil je ze in topconditie houden. Maar bij elk meubel dat je lekker gebruikt, gaat er ook onvermijdelijk een keer iets mis. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Daarom geven we je hier voor de meest voorkomende materialen een aantal tips, voor het beste onderhoud en voor dat kleine ongelukje.

Herstofferen

Gaat je Leolux-meubel al wat langer mee en vind je het tijd voor een nieuwe look? Dan is een herstoffering zeker het overwegen waard. Zo hoef je geen afscheid te nemen van je ‘oude’ Leolux-meubel, maar krijg je wel een bank of fauteuil in nieuwstaat terug, met een frisse nieuwe bekleding. En het is ook nog een stuk duurzamer dan een compleet nieuwe bank aan te schaffen. Alleen daarom zijn wij al fan.

Plooivorming

We krijgen geregeld vragen over het ontstaan van plooien in de bekleding van een bank of fauteuil. Plooivorming is een onderdeel van het comfort van onze meubels en daarom helaas niet te voorkomen. Toch kunnen we ons voorstellen dat je meer wilt weten, ook over de mate van plooivorming die wij wel en niet acceptabel vinden. Hier vind je meer uitleg en antwoord op de meestgestelde vragen.