Verkooppunten

Onderhoud van stof

Alle Leolux-stoffen zijn met zorg geselecteerd en voor de hele collectie geldt onze exclusieve garantie. Met de juiste verzorging blijven ze vele jaren mooi. Heb je een meubel met de stof Fay of Maple? Scroll dan even verder voor speciale tips over deze bekleding.

Wekelijks onderhoud

Stoffen meubels maak je wekelijks schoon met de stofzuiger. Gebruik daarbij wel het speciale meubelmondstuk en stofzuig met de vleug van de stof mee. Daarmee voorkom je dat het weefsel beschadigd raakt. Gebruik daarnaast regelmatig de Premium Reinigingsvloeistof van Leolux, die je aanbrengt op een schone katoenen doek. Hiermee verwijder je huidvetten die zich op hoofdsteunen en armleggers vasthechten en de stof op termijn aantasten.

Groot onderhoud (niet meer dan 2x per jaar)

Voor groot onderhoud is er de Stofverzorgingsset van Leolux. Hiermee reinig je je meubel nog net iets dieper.

Algemene gebruikstips

  • Iedere stof kan verkleuren onder invloed van licht. Felgekleurde en donkere stoffen lijden hier het meest onder. Plaats je meubelen daarom bij voorkeur niet in direct zonlicht.

  • Meubelstoffen met natuurlijke vezels, en met name wollen stoffen, zijn gebaat bij de juiste luchtvochtigheid (50-60%).

  • Laat kinderen niet op de meubelen spelen met schoenen aan. Gespen en hakken kunnen het weefsel blijvend beschadigen.

  • Laat huisdieren niet op je meubelen liggen of aan de bekleding krabben.

  • Let op: de garantie op stoffen vervalt na behandeling met een vuilwerende coating.

Vlekken behandelen

  • Volg de tips op de website van onze onderhoudspartner LCK Nederland.

  • Vaste bestanddelen zo veel mogelijk verwijderen met een lepel.

  • Vervolgens een theedoek natmaken met koud water, uitwringen en op de vlek plaatsen en zo laten drogen. Niet kijken of het werkt, dan wordt de absorptie van de vloeistof in de theedoek onderbroken. Niet deppen, wrijven of schrobben. Verwijder de doek pas als hij helemaal is uitgedroogd.

  • Hardnekkige vlekken, goed laten drogen. Voor het beste advies raden wij u aan om contact op te nemen met onze onderhoudspartner LCK Nederland.

Fay

Fay is een stof met waarin linnen is verwerkt. Linnen bestaat uit natuurlijke vezels en heeft daarom wat speciale aandacht nodig.

Wekelijks
Wij adviseren de stof regelmatig te stofzuigen met het speciale textiel-mondstuk, of de stof te borstelen met een zachte borstel.

Elke 4-5 weken
Uitdrogen van een stof als Fay leidt tot vroegtijdige slijtage. Om uitdroging van de linnen vezels te voorkomen, de stof regelmatig (elke 4-5 weken) met een vochtige handdoek afnemen in de richting van de stofvleug. Gebruik altijd schoon water en een schone katoenen handdoek.

Groot onderhoud
Vanwege het grote aandeel natuurlijke materialen (linnen) kan de stof Fay niet worden gewassen. Alleen chemisch/droog reinigen. Verwijderen van vlekken is slechts beperkt mogelijk. Gebruik daarvoor geen vloeibare middelen maar uitsluitend speciale PH-neutraal droogschuim. Zuurhoudende en vloeibare schoonmaakmiddelen kunnen de stofvezel aantasten. Nadat de vlek volledig droog is, de bekleding in zijn geheel afnemen met een vochtige doek, in de richting van de stofvleug, zodat het ‘gestreken’ karakter van het oppervlak weer hersteld wordt.

Maple

Maple is samengesteld uit Chenille-garens, die het oppervlak van de stof een subtiel driedimensionaal effect geven. Dit kan leiden tot shading en zitafdrukken (spiegels) in het gebruik en bij het schoonmaken. Dit zijn karakteristieke eigenschappen van chenille-stoffen.

Wekelijks
Wij adviseren de stof regelmatig te stofzuigen met het speciale textiel-mondstuk, of de stof te borstelen met een zachte borstel.

Als gevolg van waterdruppels of vlekkenreiniging kunnen donkere plekken ontstaan. Deze plekken kunnen, net als de eerdergenoemde zitspiegels, worden verwijderd door de stof te borstelen met een zachte borstel. Bevochtig de stof vooraf gelijkmatig (over het hele oppervlak) met een vochtige doek of door de stof gelijkmatig te besproeien met gedestilleerd water. Laat de stof voor gebruik altijd helemaal drogen.