Verkooppunten

Viewpoint collectie

Als je grip wil hebben op de toekomst, moet je durven vooruitkijken. Initiatieven nemen die nieuw terrein verkennen en de wereld vanuit een andere hoek observeren. Dat is waarom Leolux de Viewpoint Collection introduceert. Om producten, processen en denkwijzen in een ander licht te zetten en nieuwe wegen te ontdekken.

De Leolux Viewpoint Collection omvat producten met een verhaal. Denk aan experimenten, eenmalige kunstprojecten of materiaalstudies. Soms zoeken we naar een nieuwe interpretatie van een bestaand model. Gebruiken we alternatieve materialen en zoeken we naar vormen die het ontwerp een nieuwe dimensie geven. Maar we ontwikkelen ook stukken speciaal voor deze collectie. Eén element hebben ze allemaal gemeen: ze bieden een nieuwe kijk op de wereld waarin we wonen en leven.

Voor deze collectie zoeken we naar nieuwe samenwerkingen. Bijvoorbeeld met de glasblazerij van het Nederlands Glasmuseum. Of met Flock Techniek, een bedrijf gespecialiseerd in de coatingtechniek ‘flocken’. Ook slaan we de handen ineen met kunstenaars om hun visie op wonen en leven te vertalen naar een uniek product. De komende jaren blijven we voortbouwen aan deze collectie, om verder te ontdekken en te verkennen. En we nodigen iedereen uit om deze reis samen met ons te maken.

Klaar

De glazen bijzettafel Klaar is een samenwerking tussen Leolux, Studio Truly Truly en het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Klaar voegt een nieuwe vorm van vakmanschap toe aan onze collectie, die heel dicht bij ons staat. Er zijn namelijk veel overeenkomsten tussen glasblazen en het vervaardigen van meubels zoals Leolux dat doet. Expressie speelt een heel grote rol in het product en elementen als techniek, teamwork en ervaring zijn voor beide processen essentieel.

Toch is glasblazen een proces met een heel eigen karakter. Het is explosiever; een performance waarin prestatie, timing en precisie samenkomen. Dat heeft alles te maken met de natuur van het materiaal. Glas is losbandig, het laat zich nooit volledig controleren. Onder invloed van temperatuur, hitte en beweging kiest het zijn eigen weg. En daar zit ook precies de charme. Zelfs als je elke keer precies dezelfde hoeveelheden en kleuren gebruikt, zijn het patroon en kleurverloop van elk tafeltje uniek.

Studio Truly Truly bepaalde drie kleurschema’s voor Klaar. Mottle is echt bedoeld als eyecatcher, met meerdere uitgesproken kleuren. Die combinatie voelt echt als een kunstwerk. De uitvoering Lapis combineert verschillende tinten blauw. Sommige doorzichtig, maar andere juist niet. Het resultaat is wat minder complex qua kleuren, maar laat een heel mooie transparantiewerking zien. Tot slot is er Nougat, met natuurlijke kleurtonen. Wit, amandel, roomkleurig, voor een zachte en bescheiden uitstraling. Maar welk kleurschema je ook kiest, het transparante glas is de ‘drager’ ervan. Tussen elke kleurlaag ligt een laag transparant glas en dat laat de kleuren zweven. Dat zie je heel goed als je vanuit een hoek naar de tafeltjes kijkt.

Cream Velvet Touch

Elk goed ontwerp heeft een contrast, een tegenstelling die spanning oproept. In het originele ontwerp van Cream is dat de combinatie van de harde houten schaal en de zachte bekleding. Cream Velvet Touch is een ontdekkingsreis naar een manier waarop bekende materialen een nieuwe sensatie kunnen oproepen. Want door het hout een speciale ‘flockcoating’ te geven, krijgt de schaal een fluwelen touch. Een compleet andere beleving. En het contrast? Dat is verlegd naar een intens kleurbeeld.

Deze exclusieve editie combineert een bijzonder ontwerp met een unieke afwerkingstechniek. Op de schaal, de voet en de bedieningshendel is een flockcoating aangebracht. Een techniek die een keur aan toepassingen kent. Van autosport tot de meest exclusieve jachten en van printercomponenten tot parfumflesjes. Vaak wordt een flockcoating uit praktisch oogpunt aangebracht. Het vermindert wrijving en daardoor geluid en hitte, maar absorbeert ook het licht, waardoor reflecties minimaal zijn. Maar juist de unieke uitstraling en tactiliteit vormden de grondslag voor deze speciale versie van Cream.

Flocking begint met het aanbrengen van een hechtlaag op het oppervlak. Daarna wordt er een elektrostatisch veld gecreëerd, waarbinnen kleine vezels ‘heen en weer’ schieten. De vezels hechten zich op het behandelde oppervlak en vormen een hoogwaardige fluweelachtige coating.

Voor deze versie selecteerde Studio Truly Truly twee kleurcombinaties. Cream Velvet Touch Red heeft een bijzonder rijke robijnrode schaal en een bekleding in het verfijnde Raffino Whale. Cream Velvet Touch Blue ademt een sfeer van absolute individualiteit. De krachtige blauwe kleur doet denken aan Yves Klein Blue en geeft een prachtige hedendaagse look aan de schaal. Het dikke, rijke Negev-leer in de kleur Seco geeft deze uitvoering body en een voelbare kracht.