Verkooppunten

Klaar

De glazen bijzettafel Klaar is een samenwerking tussen Leolux, Studio Truly Truly en het Nationaal Glasmuseum in Leerdam.

Klaar voegt een nieuwe vorm van vakmanschap toe aan onze collectie, die heel dicht bij ons staat. Er zijn namelijk veel overeenkomsten tussen glasblazen en het vervaardigen van meubels zoals Leolux dat doet. Expressie speelt een heel grote rol in het product en elementen als techniek, teamwork en ervaring zijn voor beide processen essentieel.

Toch is glasblazen een proces met een heel eigen karakter. Het is explosiever; een performance waarin prestatie, timing en precisie samenkomen. Dat heeft alles te maken met de natuur van het materiaal. Glas is losbandig, het laat zich nooit volledig controleren. Onder invloed van temperatuur, hitte en beweging kiest het zijn eigen weg. En daar zit ook precies de charme. Zelfs als je elke keer precies dezelfde hoeveelheden en kleuren gebruikt, zijn het patroon en kleurverloop van elk tafeltje uniek.

Studio Truly Truly bepaalde drie kleurschema’s voor Klaar. Mottle is echt bedoeld als eyecatcher, met meerdere uitgesproken kleuren. Die combinatie voelt echt als een kunstwerk. De uitvoering Lapis combineert verschillende tinten blauw. Sommige doorzichtig, maar andere juist niet. Het resultaat is wat minder complex qua kleuren, maar laat een heel mooie transparantiewerking zien. Tot slot is er Nougat, met natuurlijke kleurtonen. Wit, amandel, roomkleurig, voor een zachte en bescheiden uitstraling. Maar welk kleurschema je ook kiest, het transparante glas is de ‘drager’ ervan. Tussen elke kleurlaag ligt een laag transparant glas en dat laat de kleuren zweven. Dat zie je heel goed als je vanuit een hoek naar de tafeltjes kijkt.