Verkooppunten

Je vertrouwde Leolux-meubel weer als nieuw

Herstofferen

Gaat je Leolux-meubel al wat langer mee en vind je het tijd voor een nieuwe look? Dan is een herstoffering zeker het overwegen waard. Zo hoef je geen afscheid te nemen van je ‘oude’ Leolux-meubel, maar krijg je wel een bank of fauteuil in nieuwstaat terug, met een frisse nieuwe bekleding. En het is ook nog een stuk duurzamer dan een compleet nieuwe bank aan te schaffen. Alleen daarom zijn wij al fan.

Hoe gaat een herstoffering in zijn werk?
Een herstoffering begint natuurlijk met het uitkiezen van een nieuwe bekleding. Daarvoor kun je bij onze dealers terecht. Samen met de adviseur zoek je de perfecte stof of leersoort uit en dan vraagt de dealer een vrijblijvende offerte voor je aan. Wij zetten de kosten dan op een rij en na akkoord gaan we voor je aan de slag.

Als je meubel eenmaal terug in de fabriek is, beginnen we met een grondige inspectie, waarbij we alle onderdelen onder de loep nemen. Vervolgens vervangen we alle delen die aan slijtage onderhevig zijn, dus niet alleen de bekleding maar bijvoorbeeld ook het schuim. Zo is je eigen bank weer helemaal als nieuw.

Aan welke kosten moet ik denken?
Voor elke herstoffering worden de kosten ‘op maat’ berekend, want ze zijn natuurlijk afhankelijk van de bekleding die je kiest. Maar we kunnen je wel een goede indicatie geven. Een vuistregel die vaak goed in de buurt komt, is dat de kosten van een herstoffering ongeveer 85% van de nieuwwaarde van een meubel bedragen. Dat klinkt fors, maar we gaan natuurlijk ook veel verder dan een nieuwe bekleding alleen. Het meubel wordt compleet nagekeken en alle onderdelen die ook maar enig teken van gebruik of slijtage vertonen, worden vervangen. Je meubel is weer echt in nieuwstaat. En het is ook goed om te weten dat de garantie bij een herstoffering weer helemaal opnieuw ingaat.

Vind je Leolux-dealer
Wil jij je Leolux-meubel een makeover geven? Vind dan de dichtstbijzijnde Leolux-dealer en laat je informeren over de mogelijkheden.