Verkooppunten

Kunst en cultuur

Two Orange Lines 43 – Thomas Trum

Kunst zit in het DNA van Leolux. En daarom is er ook in het Leolux Experience Center in Breukelen veel werk van internationale kunstenaars te zien. Meestal staan ze in de meubelsets, maar het meest prominente kunstwerk vind je bij het adviesplein. Daar hangt namelijk het werk Two Orange Lines 43 van de Nederlandse kunstenaar Thomas Trum. Een fascinerend werk, dat speciaal voor het Experience Center gemaakt is. Het werk is op unieke wijze gemaakt, met behulp van een ‘suped-sized’ viltstift. Videograaf Yuta Sawamura volgde de totstandkoming van het werk.

Over Thomas

Thomas Trum (1989) werkt op het snijvlak van kunst en design. Het meeste van zijn werk ontwikkelt zich rond een materieel onderzoek van verf en technieken om dit toe te passen. Met zijn atelier als experimenteerplek zoekt hij naar onconventionele manieren om op papier, doek of muur te schilderen. Zo gebruikt hij bijvoorbeeld een supergrote viltstift, een machine voor wegbelijning en kwasten die aan een boormachine zijn bevestigd. Zijn zeer actieve manier van werken is vaak gebaseerd op trial-and-error: het resultaat van zijn handelingen staat nooit van tevoren vast, waardoor enthousiasme en snelheid deel blijven uitmaken van het eindresultaat.

Zijn werk is vertegenwoordigd in collecties van het Noord Brabants Museum, Erasmus Universiteit Rotterdam, Akzo Nobel Art foundation, NN group, Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW), Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Koninklijke collectie.

Bezoek het Leolux Experience Center

Hoe mooi de videodocumentaire ook is; het werk van Thomas Trum is het allermooist als je het met eigen ogen bekijkt. Kom dus vooral een keertje langs in Leolux Experience Center Breukelen!