Verkooppunten

Het ontwerpen van Pulla

Pulla is een baanbrekend bankenprogramma. Niet alleen binnen de Leolux-collectie, maar ook daarbuiten. De expressieve ronde vormen spreken een designtaal die nieuwe perspectieven opent.

Studio Truly Truly

Aan het design van Pulla ging een uitgebreid onderzoek vooraf. Kate en Joel Booy van Studio Truly Truly bestudeerden vormen en materialen en dan specifiek de manier waarop ze zich verhouden tot de ruimte waarin ze hun functie vervullen. De uitkomst was een ontwerp dat erop gericht is om materialen op hun meest comfortabele manier te presenteren. Zo inspireert Pulla om de bank ook echt te gebruiken zoals jij het wilt. Want dat is de functie die een bank in een ruimte heeft.

Toch heeft het design van Pulla ook een heel andere kant. Een culinaire zelfs. De karakteristieke vorm van het hoekkussen en de armleuning is namelijk geïnspireerd op een Pulla, een Finse delicatesse. De karakteristieke vorm van het gevlochten deeg lag deels ten grondslag aan de vorm van de bank.

Zoals dat bij elk nieuw Leolux-product gebeurt, werd het ontwerp op de afdeling Productontwikkeling bij Leolux fijngeslepen. Vorm, constructie en comfort worden in die fase verder uitgewerkt. Natuurlijk zijn ontwerpers daar altijd bijzonder nauw bij betrokken en Pulla was geen uitzondering.

De gecombineerde expertise van Leolux en Studio Truly Truly maakte Pulla tot een onderscheidend, aansprekend en comfortabel zitprogramma. Een bank die zacht en laag oogt, met een wat grotere zitdiepte. Inzetbaar in royale ruimtes, maar al even geschikt voor intieme interieurs met compactere afmetingen.