Verkooppunten

Pallone

De Scheemaker, 1989

Hét icoon van Leolux. De zitbal die in 1989 speciaal werd ontworpen voor het huis van de toekomst is nog altijd even futuristisch als lichtvoetig. En misschien daarom wel zo succesvol. Pallone is een persoonlijkheid, de perfecte blikvanger voor eigenzinnige interieurs.

Spelen met bekleding

De twee ‘zones’ van de zitting (midden en buitenkant) zijn alleen leverbaar in leer. Voor de rugleuning kun je ook kiezen voor een bekleding in stof. Maar er is een uitzondering: je kunt Pallone ook volledig in een stretchstof laten uitvoeren.

01 - 02

Het Huis van de Toekomst

Op 20 juni 1989 wordt in Rosmalen het Huis van de Toekomst geopend. Een initiatief van sterrenkundige en televisiepresentator Chriet Titulaer, waarin de meest progressieve woonideeën van dat moment worden samengebracht. Leolux wordt uitgedaagd om de zitmeubelen voor het huis te ontwikkelen. Naar een ontwerp van Roy de Scheemaker komen daar het fraaie, vlindervormige kamerscherm Amata en het futuristische zitidee Pallone uit voort.

Een persoonlijkheid, de perfecte blikvanger voor eigenzinnige interieurs.

Productoverzicht

De pootjes en rugbuis van Pallone worden standaard in chroom uitgevoerd. Maar wil je liever een mooie epoxykleur, dan is dat ook mogelijk.