Verkooppunten

Leer

Hoe houd je het leer van je Leolux-meubel in topconditie? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Het is daarbij wel belangrijk dat je even goed in de gaten houdt welke leersoort er op jouw meubel verwerkt is.

Stof

Alle Leolux-stoffen zijn met zorg geselecteerd en voor de hele collectie geldt onze exclusieve garantie. Met de juiste verzorging blijven ze vele jaren mooi.

Hout

Hout en fineer zijn natuurlijke producten. Hout leeft, en daarom is het gebaat bij een goed klimaat in huis en de juiste plaatsing.

Marmer

Marmer is een natuurlijk materiaal dat met veel zorg door onze leveranciers wordt afgewerkt. Kleur en structuur verschillen echter per product. Het blad van jouw eigen tafel zal dan ook altijd iets in kleur en in tekening afwijken van het staal of showroommodel dat je hebt gezien. Om deze natuursteen gemakkelijker te onderhouden, zorgen wij ervoor dat elk blad geïmpregneerd is met een middel dat de open structuur van een beschermende laag voorziet.

Garantie

De eerste 2 jaar geldt een 100% garantieregel. Voor de volgende 5 jaar hanteren we een afschrijvingssysteem, plus uitgebreide nazorg. In totaal heb je dus 7 jaar garantie.

Plooivorming

We krijgen geregeld vragen over het ontstaan van plooien in de bekleding van een bank of fauteuil. Plooivorming is een onderdeel van het comfort van onze meubels en daarom helaas niet te voorkomen. Toch kunnen we ons voorstellen dat je meer wilt weten, ook over de mate van plooivorming die wij wel en niet acceptabel vinden. Op deze pagina vind je meer uitleg en antwoord op de meestgestelde vragen.

Herstoffering

Gaat je Leolux-meubel al wat langer mee en vind je het tijd voor een nieuwe look? Dan is een herstoffering zeker het overwegen waard. Zo hoef je geen afscheid te nemen van je ‘oude’ Leolux-meubel, maar krijg je wel een bank of fauteuil in nieuwstaat terug, met een frisse nieuwe bekleding. En het is ook nog een stuk duurzamer dan een compleet nieuwe bank aan te schaffen. Alleen daarom zijn wij al fan.