Veel gestelde vragen

Vul een zoekwoord in: Kies een categorie:

Veel gestelde vragen

De Leolux collectie biedt eigenzinnige design meubelen die “het zitten aangenaam maken”. Hoogwaardig, comfortabel en duurzaam, met veel passie door ervaren vakmensen vervaardigd. Alle producten worden op bestelling vervaardigd. U kiest zelf bekledingen, kleuren, garenkleuren en (comfort) opties. De Leolux meubelcollectie bestaat uit sofa's, hoeksofa's, fauteuils, eetkamers, salontafels en poefs


Leolux produceert al meer dan 80 jaar designmeubelen op maat in Nederland. De Leolux fabriek is gevestigd In Venlo (Limburg) waar dagelijks ongeveer 350 mensen werken aan authentieke designmeubelen. Zelf zien hoe de Leolux medewerkers alle orders op bestelling produceren? Breng dan een bezoek aan bezoekerscentrum Via Creandi voor een rondleiding door de fabriek van Leolux.


Ja, dat kan zeker. Leolux produceert namelijk niet op voorraad. We maken een meubel dat precies bij u past. Het aantal keuzes is daardoor vrijwel onbeperkt: in modellen, comfortopties, bekledingen en kleuren. Dat maakt een Leolux meubel authentiek én persoonlijk. De Leolux-collectie biedt tal van mogelijkheden voor langere en kortere gebruikers: hogere ruggen, lagere pootjes, grote zitdiepte, et cetera. De mogelijkheden verschillen per bank of fauteuil. Meer informatie vindt u in het jaarboek of op de betreffende productpagina. Ook uw Leolux-adviseur kan u er alles over vertellen.


Leolux-meubelen worden uitsluitend verkocht via de Leolux-dealers. Net als de Leolux Design Centers hebben zij de expertise die nodig is om een goed advies te geven. De dealer is ook uw aanspreekpunt voor service na de aankoop.


Alle Leolux-meubelen zijn leverbaar in de bekleding van uw keuze. Leolux biedt een tiental schitterende leerkwaliteiten in een groot aantal kleuren. De stofcollectie bestaat uit een groot aantal zorgvuldig geselecteerde stoffen in kleuren die nauw aansluiten bij onze leer en lakcollecties. Naast de Leolux collectie, kunnen onze meubelen ook bekleed worden met stoffen van bekende merken als De Ploeg en Kvadrat. Metalen en houten onderdelen, zoals voetjes en armdelen, kunnen worden gelakt in alle Leolux-lakkleuren.

Om u te begeleiden bij uw keuze staan de Leolux adviseurs van onze partners en in de Leolux Design Centers voor u klaar.


Dat hangt ervan af: een model als de Tango maakt al sinds 1984 deel uit van de collectie en is nog steeds erg succesvol, andere banken verdwijnen al na enkele jaren uit de collectie. Reparaties en herbekledingen blijven natuurlijk wel mogelijk.


De Leolux-collectie wordt continu vernieuwd (±10 nieuwe modellen per jaar). Met de komst van nieuwe modellen moeten andere verdwijnen. De Leolux Design Centers zouden anders snel te klein zijn. 


In de meeste gevallen kan dat. Zolang de benodigde onderdelen nog beschikbaar zijn, is herstofferen geen probleem. Informeer ernaar bij uw adviseur.


Leolux-meubelen worden verkocht via een netwerk van Leolux-dealers. Het Leolux Design Center is geen winkel, het is een presentatie- en adviescentrum. Wanneer u hier besluit over te gaan tot aankoop van een Leolux-meubel, zal de adviseur van het Design Center uw keuze noteren en uw keuze doorsturen naar de Leolux-dealer van uw keuze. Deze dealer zal zorgen voor de aflevering, plaatsing, betaling en de service na uw aankoop.


Bij zacht gestoffeerde producten is het niet eenvoudig de maten exact vast te leggen. Kleine afwijkingen zijn onvermijdelijk. Het maken van een meubel blijft handwerk en de materialen waarmee wordt gewerkt zijn elastisch. Om te voorkomen dat een meubel niet past in een eventueel nauwe ruimte waarin het gedacht is, gaat Leolux bij het vastleggen van de maten op een speciale manier te werk. Allereerst wordt bepaald waar het meubel een maximale maat heeft. Bij zachte en ronde vormen bedriegt immers de schijn. De gemeten maat wordt met enkele procenten verhoogd en naar boven afgerond. Ieder Leolux product is dus wat kleiner dan vermeld.


U kunt de Leolux-meubelen bekijken en testen bij de Leolux-dealer bij u in de buurt. Een uitgebreide*) collectie vindt u in het Leolux Design Center. De modellen zijn daar (vaak in meerdere varianten) te zien in een speciale Leolux-atmosfeer.

*) Door vernieuwingen in de Leolux-collectie worden niet alle modellen permanent geëxposeerd. Wanneer u geïnteresseerd bent in een specifiek model raden wij u aan vooraf telefonisch contact op te nemen met het Design Center in Brussel. Zo voorkomt u teleurstellingen.


Wanneer u vooraf telefonisch contact opneemt met uw dealer of Leolux Design Center voorkomt u teleurstellingen.


Leolux heeft een uitgebreid dealer-netwerk in Europa. Er is dus altijd wel een Leolux-dealer bij u in de buurt. Een uitgebreide lijst vindt u op deze website.


Ja, Leolux opent haar deuren voor bezoekers. In het Leolux bezoekerscentrum Via Creandi bent u van harte welkom de weg van de creatie van de Leolux-producten te bewandelen! Regelmatig worden er rondleidingen op afspraak verzorgd. Hier vindt u de beschikbare data, tijden en prijzen.


Leolux streeft ernaar om uw bank, fauteuil of tafel binnen 6 tot 8 weken bij uw dealer af te leveren. Die kan mogelijk nog even nodig hebben om de bezorging te organiseren en met u af te stemmen. Leolux geeft de exacte levertijden regelmatig door aan haar dealers en Design Centers. Zij kunnen u altijd precies vertellen wanneer uw bestelling wordt geleverd.


Op de productpagina’s van deze website kunt u per model de vanaf prijzen terugvinden. Aangezien elk model helemaal toegespitst kan worden op uw persoonlijke wensen, is het onmogelijk om alle prijzen op de site te vermelden. Voor uitgebreid advies en daarbij behorende prijzen verwijzen wij u graag naar de Leolux-dealer of het Leolux Design Center.


Leolux-meubelen worden verkocht via een netwerk van Leolux-dealers. Het zijn zelfstandige ondernemers met eigen adviseurs die naast Leolux ook andere merken aanbieden. 

Het Leolux Design Center is een presentatie- en adviescentrum. Het is eigendom van Leolux en er werken gespecialiseerde adviseurs die uitsluitend  met Leolux producten werken. Wanneer u besluit over te gaan tot een aankoop, zal de adviseur van het Design Center uw keuze altijd doorsturen naar de Leolux-dealer van uw keuze. Deze dealer zal zorgen voor de aflevering, plaatsing, betaling, service en alle andere relevante zaken.


In de Leolux Design Centers beleeft u de wereld van Leolux. U vindt er de belangrijkste modellen, u kunt het comfort testen, de structuur van de stoffen voelen, het leder ruiken. De Leolux-adviseurs weten alles van de kleuren, inrichten en uiteraard van de mogelijkheden die de Leolux-modellen bieden. 

Bovendien inspireert het Leolux Design Center met kunst van onder meer de Leolux huiskunstenaars. U vindt de Leolux Design Centers in Utrecht, Eindhoven, Sint-Pieters-Leeuw (bij Brussel) en Krefeld.


De openingstijden verschillen per vestiging. Klik op het Leolux Design Center van uw keuze: Utrecht, Eindhoven, Sint-Pieters-Leeuw (bij Brussel) en Krefeld.


Klik op het Leolux Design Center van uw keuze voor het adres en een routebeschrijving. De Leolux Design Centers zijn ook bereikbaar met het openbaar vervoer: Utrecht, Eindhoven, Sint-Pieters-Leeuw (bij Brussel) en Krefeld.


Alle Leolux Design Centers zijn toegankelijk voor minder validen en kinderwagens. Design Centers met trappen zijn voorzien van een ruime lift.


Ja, u kunt tegen bepaalde voorwaarden, stof en lederstalen lenen. Informeer bij uw Leolux Design Center naar de mogelijkheden.


Ja, dat kan. Wanneer u hier besluit over te gaan tot aankoop van een Leolux meubel, zal de adviseur van het Design Center uw keuze noteren en doorsturen naar de Leolux-dealer van uw keuze. Deze dealer zal zorgen voor de aflevering, plaatsing, betaling, service en alle andere relevante zaken.


Op het moment dat een model wordt vervangen, wordt het aangeboden met een extra aantrekkelijk prijskaartje. Het aanbod vindt u natuurlijk in het Design Center zelf, maar ook op onze speciale website. Alle Leolux banken, fauteuils, tafels en poefs, dus ook showroommodellen, worden geleverd via de dealer van uw keuze.


Leder is een natuurproduct. Het is gebaat bij een prettige omgeving (geen te droge lucht) en het juiste onderhoud. Teveel onderhoud kan zelfs schadelijk zijn.

 • Reserveer een zachte doek voor het onderhoud van uw meubel;
 • Dep meteen op wat gemorst wordt;
 • Wrijf niet te hard op een plek. Het leder gaat daar glimmen;
 • Zorg dat uw kamer niet te droog is;
 • Plaats meubelen niet in direct zonlicht;
 • Tips voor “dagelijks” en “groot onderhoud”: zie de onderhoudspagina van leer of het Leolux-jaarboek.

Bestellen van losse onderdelen (zoals viltjes en pootdopjes) en onderhoudsmiddelen kan via onze Leolux Service webshop. Om het juiste onderhoudsmiddel te kunnen bestellen, is het belangrijk dat wij precies weten met welk leer uw meubel is bekleed. Houd hiervoor het productnummer bij de hand. U vindt het onder meer onder het meubel.


Stof raakt beschadigd door vuil en huisstof. Stofzuig uw meubel daarom regelmatig. Gebruik het speciale hulpstuk voor meubels!

Algemene regels bij vlekken:
Eerst vaste bestanddelen zoveel mogelijk verwijderen met een lepel. Direct een theedoek nat maken, uitwringen en op de vlek plaatsen. Verder niets doen. Als de theedoek verzadigd is, steeds vervangen door een nieuwe vochtige doek tot de vlek niet meer afgeeft. Als er na behandeling vlekken achterblijven, laat ze dan goed drogen en behandel ze verder als hardnekkige vlek.

Zoek altijd eerst rustig uit wat er aan de vlek gedaan kan worden. Bij twijfel kunt u beter niets doen dan het verkeerde.

Meer informatie
Raadpleeg de onderhoudspagina, uw garantieboekje of het Leolux Design Center.


Na ± 2 maanden zijn Leolux-lakken uitgehard. Ze zijn dan zeer sterk en bestand tegen krassen die kunnen ontstaan bij normaal gebruik. De eerste maanden is enige voorzichtigheid geboden. Zet zolang geen zware voorwerpen op uw tafel. Leolux-lakproducten uitsluitend reinigen met water en een vloeibare allesreiniger of afwasmiddel. Gebruik geen meubelglansmiddelen die siliconen bevatten.

 • Leolux-lakken zijn krasbestendig, niet onbeperkt krasvast. Geen harde voorwerpen over het tafelblad trekken (bv aardewerken bloempotten of een dienblad);
 • Nooit schuurmiddelen gebruiken;
 • Pas op met objecten waar dopjes onder zitten (verlichting, audio-apparatuur). Deze dopjes kunnen siliconen bevatten die vlekken in de lak achterlaten. Gebruik liever viltjes;

Meer informatie over onderhoud van lak(producten).


Massief wil niet zeggen dat het blad (of de poten) van de tafel uit één stuk zijn vervaardigd. Het hout zou dan onherroepelijk krom trekken. Het blad wordt opgebouwd uit regels die om en om worden verlijmd. Zo wordt het uitzetten en krimpen van het hout tot een minimum beperkt. Ook de poten zijn om die reden opgebouwd uit verschillende delen. Massief hout wordt gelakt of geolied. Gelakt hout heeft minder onderhoud nodig (voor tips: zie lakproducten). Let bij geolied hout op de volgende zaken:

 • Gemorste vloeistoffen meteen wegnemen;
 • Behandel de tafel regelmatig met olie. Dun aanbrengen op een schone droge tafel, nawrijven met een droge doek;
 • Gebruik geen bijtende middelen of schuurmiddelen;
 • Kleine krasjes en vlekken voorzichtig met een schuurspons behandelen in de richting van de nerf. Daarna olie aanbrengen;
 • Zet geen hete voorwerpen op uw tafel. Dit veroorzaakt kringen die niet te verwijderen zijn;

Leolux adviseert het onderhoudsmiddel Ecotone. Dit is verkrijgbaar bij uw Leolux-dealer en het Leolux Design Center.

Meer informatie over onderhoud van houtproducten vindt u hier


Bij Leolux producten is plooivorming niet te vermijden, door het ontwerp en het gekozen comfort. Het specifieke comfort leidt er toe dat sommige Leolux modellen hun, aanvankelijk nogal strenge uiterlijk, na enige tijd verliezen en wat meer de plooien en gebruikssporen laten zien die horen bij een natuurproduct. Daarnaast vertonen grotere oppervlakken na enige tijd wat plooien, die uw gasten laten zien dat het met dit Leolux meubel maar wat lekker leven is.


Ja, dat kan. Tafels opnieuw lakken is overigens ook mogelijk. Vraag ernaar bij uw dealer of vul het online serviceformulier in. Houd hiervoor uw productnummer bij de hand. Dit vindt u op de garantiepapieren die bij het meubel geleverd zijn, of op de sticker onder het meubel. 


Een betere benaming is “herstofferen”. Leolux vervangt niet alleen de bekleding van uw meubel (hoewel dat op verzoek natuurlijk ook kan), maar vervangt alle onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn. Feitelijk blijft alleen de houten romp van het meubel bestaan. De rest –schuim en bekleding– wordt vervangen. Uw meubel is als nieuw: Leolux geeft op een herbekleding dan ook 7 jaar garantie, net als op een nieuw Leolux meubel. 


Herstofferen is de juiste keuze voor mensen die erg aan hun meubel gehecht zijn. Het is dan ook veel meer dan het vervangen van de bekleding; behalve de romp wordt vrijwel het gehele meubel vernieuwd en de garantie gaat opnieuw in. Herstofferen is geen heel goedkope oplossing: de kosten bedragen ongeveer 85% van de huidige nieuwwaarde.

Vraag een vrijblijvende offerte aan bij uw Leolux dealer, het Leolux Design Center of via het serviceformulier op de website. Houd uw productnummer bij de hand. Dit vindt u op de garantiepapieren die bij het meubel geleverd zijn, of op de sticker onder het meubel.


Leolux geeft 7 jaar garantie op haar zitmeubelen. Alleen voor massief houten tafels en tapijten is deze periode korter. De volledige garantieregeling kunt u hier downloaden.


Leolux streeft dagelijks naar het afleveren van perfecte producten. Er kan echter altijd iets misgaan. Dat lossen we dan graag voor u op. U kunt op meerdere manieren uw serviceaanvraag / klacht indienen:

 1. Via uw dealer waar u de overeenkomst mee heeft afgesloten.
 2. Online via het serviceformulier.

Houd hiervoor uw productnummer bij de hand. Dit vindt u op de garantiepapieren die bij het meubel geleverd zijn, of op de sticker onder het meubel.


Het jaarboek is een inspiratieboek dat de wereld van Leolux sfeervol presenteert. Naast een ruime selectie uit onze collectie, leest u alles over leer, stof, lak en hout, interviews met de designers en achtergrondverhalen. Bestel nu uw jaarboek, het boek wordt u gratis toegestuurd. 

Voor het complete overzicht van de Leolux modellen of een actueel dealeroverzicht kunt u ook op deze website terecht.


In het jaarboek vindt u een ruime selectie van de banken, eetkamers, salontafels en poefs die (op het moment van drukken) in collectie zijn. Verder bevat het boek heel veel informatie over leer, stof, lak en hout, interviews met de designers en achtergrondverhalen over Leolux. U ontvangt bij het boek ook een lijst met de Leolux-dealers. Bestel nu uw jaarboek, het boek wordt u gratis toegestuurd. 


Wij verwerken onze aanvragen altijd zo snel mogelijk. De bezorging kan enkele (werk)dagen in beslag nemen. 


Leolux doet haar uiterste best het milieu te sparen. Dat betekent onder meer dat de Leolux meubelen een lang leven hebben en dat Leolux op duurzame wijze produceert; de gehele afvalstroom wordt gerecycled en al onze ontwerpen zijn geschikt voor herstoffering. Uiteraard wordt ook gekeken naar de gezondheid van de medewerkers: er wordt bijvoorbeeld waar mogelijk gewerkt met lijm- en laksystemen op waterbasis. Meer hierover leest u in ons jaarboek en op deze site onder duurzaam ondernemen.

Verkoopadressen


Leolux Dealers
De verkoop van Leolux meubelen vindt altijd plaats via een gespecialiseerd netwerk van Leolux dealers. Zij verzorgen graag een totaaladvies en zijn uw contact wanneer het gaat om de aankoop en aflevering van uw Leolux meubel.

Leolux Design Centers
Het zijn inspirerende showrooms, waar gespecialiseerde Leolux adviseurs u alles kunnen vertellen over de collectie. Test het comfort, ruik ons edele natuurleer en voel de textuur van de stoffen.

Taal
Kies uw taal
Vlaams
Langue
Choisissez votre langue préférée