Onderhoud van stof

Alle Leolux stoffen zijn met zorg geselecteerd en voor de hele collectie geldt onze exclusieve garantie. Met de juiste verzorging blijven ze vele jaren mooi.

Algemeen

 • Iedere stof kan verkleuren onder invloed van licht. Felgekleurde en donkere stoffen lijden hier het meest onder. Plaats uw meubelen daarom bij voorkeur niet in direct zonlicht.
 • Ook meubelstoffen met natuurlijke vezels, en met name wollen stoffen, zijn gebaat bij de juiste luchtvochtigheid (50-60%).
 • Laat kinderen niet op de meubelen spelen met schoenen aan. Gespen en hakken kunnen het weefsel blijvend beschadigen.
 • Laat huisdieren niet op uw meubelen liggen of aan de bekleding krabben.
   

Onderhoud

 • Vuildeeltjes op bekledingen zijn vrijwel onzichtbaar maar beschadigen de stof. Stofzuig uw meubel daarom één maal per week met de vleug mee. Gebruik altijd het juiste opzetstuk.
 • Onderhoud uw meubel vanaf dag één met Leolux Premium Reinigingsvloeistof. Dit verwijdert huidvetten die zich op hoofdsteunen en armleggers vasthechten en de stof op termijn aantasten.
 • Voor groot onderhoud is er de Leolux Stofverzorgingsset. Hij is verkrijgbaar in het Leolux Design Center, bij uw dealer of via de serviceshop website.

Vlekken

 • Raadpleeg de vlekkenwijzer op www.james.eu
 • Vaste bestanddelen zoveel mogelijk verwijderen met een lepel.
 • Vervolgens een theedoek natmaken met koud water, uitwringen en op de vlek plaatsen en zo laten drogen. Niet kijken of het werkt, dan wordt de absorptie van de vloeistof in de theedoek onderbroken. Niet deppen, wrijven of schrobben.
 • Hardnekkige vlekken, goed laten drogen. Raadpleeg de vlekkenschijf of bel de James Vlekkenlijn voor een vakkundig advies: +31 (0)77 - 327 80 07.

Let op: de garantie op stoffen vervalt na behandeling met een vuilwerende coating.

Fay

Wij adviseren de stof regelmatig te stofzuigen met het speciale textiel-mondstuk, of de stof te borstelen met een zachte borstel.

Uitdrogen van de stof leidt tot vroegtijdige slijtage. Om uitdroging van de linnen vezels te voorkomen, de stof regelmatig (elke 4-5 weken) met een vochtige handdoek afnemen in de richting van de stofvleug. Gebruik altijd schoon water en een schone katoenen handdoek.

Vanwege het grote aandeel natuurlijke materialen (Linnen) kan de stof Fay niet worden gewassen. Alleen chemisch/droog reinigen. Verwijderen van vlekken is slechts beperkt mogelijk. Gebruik daarvoor geen vloeibare middelen maar uitsluitend speciale PH-neutraal droogschuim. Zuurhoudende en vloeibare schoonmaakmiddelen kunnen de stofvezel aantasten. Nadat de vlek volledig droog is, de bekleding in zijn geheel afnemen met een vochtige doek, in de richting van de stofvleug, zodat het “gestreken” karakter van het oppervlak weer hersteld wordt.

Maple

Maple is samengesteld uit Chenille garens, die het oppervlak van de stof een subtiel driedimensionaal effect geven. Dit kan leiden tot shading en zitafdrukken (spiegels) in het gebruik en bij het schoonmaken. Dit zijn karakteristieke eigenschappen van chenille-stoffen.

Wij adviseren de stof regelmatig te stofzuigen met het speciale textiel-mondstuk, of de stof te borstelen met een zachte borstel.

Als gevolg van waterdruppels of vlekkenreiniging kunnen donkere plekken ontstaan. Deze plekken kunnen, net als de eerder genoemde zitspiegels, worden verwijderd door de stof te borstelen met een zachte borstel. Bevochtig de stof vooraf gelijkmatig (over het hele oppervlak) met een vochtige doek of door de stof gelijkmatig te besproeien met gedestilleerd water. Laat de stof voor gebruik altijd helemaal drogen.

Taal
Kies uw taal
Vlaams
Langue
Choisissez votre langue préférée