Onderhoud van leer

Dagelijks onderhoud

Voor het natuurproduct leer is het juiste onderhoud van groot belang. Dat begint bij het stofvrij houden van de leernerf. Stof daarom wekelijks de leren bekleding (uitgezonderd nubuck en was-achtig leer zoals Danza af met een vochtige katoenen doek om stofdeeltjes te verwijderen. Daarmee verwijdert u ook huidvetten die op termijn het leer aantasten.

Aangezien kraanwater bestanddelen kan bevatten die schadelijk zijn voor leer, biedt Leolux voor dit doel de veilige Leolux Onderhoudsvloeistof aan, die u vernevelt op een katoenen doek en daarna aanbrengt op het meubel.

Periodiek onderhoud

Gebruik gemiddeld twee keer per jaar de Leolux Verzorgingsset. Met de Leolux milde reiniger wordt het leer tot in de nerf gereinigd. De Leolux lotion brengt essentiële voedingsstoffen diep in het leer en zorgt voor een betere vochtbalans. De behandeling is eenvoudig en na een korte drogingsperiode kunt u uw meubel alweer gebruiken.

Bij verkleuring en/of beschadigingen van het leer, bijvoorbeeld door invloeden van buitenaf, zoals overmatig zonlicht, biedt Leolux een kleurherstellende set. Dit LCK product laten wij door de specialisten van LCK op bestelling voor u produceren, aangepast op het type leer en de exacte originele kleur van uw meubel.

Belangrijke tips voor leer

  • Licht verandert materialen. Zonlicht en diverse soorten kunstlicht laten stof en leer verbleken. Probeer daarom zitmeubelen niet aan de directe inwerking van licht bloot te stellen. Zo voorkomt u dat het materiaal versneld verkleurt en/of verbleekt.
  • Nagels van huisdieren beschadigen uw meubelen. Zelfs de meest robuuste leersoorten zijn niet bestand tegen een “behandeling” door onze beste vrienden.
  • Teveel warmte droogt natuurlijke stof- en ledervezels uit en is schadelijk voor vele bekledingsmaterialen. Zet uw zitmeubelen daarom nooit te dicht bij warmtebronnen. Is het toch noodzakelijk om een bank bij een radiator te plaatsen, let dan op voldoende ruimte tussen vloer, radiator en zitmeubel, zodat de lucht goed kan circuleren en de vochtbalans in de ruimte en in het meubel zo maximaal mogelijk wordt.
  • Zorg voor een goede luchtvochtigheid. Voor woonkamers wordt een luchtvochtigheid van 50-60% geadviseerd, de ideale temperatuur ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Het natuurproduct leer voelt zich daar, net als de mens, het beste bij.
Taal
Kies uw taal
Vlaams
Langue
Choisissez votre langue préférée