Onderhoud van hout

Let op:

Het gebruik van onderzetters is altijd een goed idee. Warmte, kou en vloeistoffen veroorzaken kringen.

Massief hout (geolied)

Plaats uw massief houten tafel niet te dicht bij een verwarming of open haard. Voorkom grote schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Zorg dat de luchtvochtigheid in uw huis ligt tussen 50 en 60%. Scheuren die ontstaan bij een luchtvochtigheid buiten deze marge, zijn uitgesloten van garantie. Een geoliede tafel is een echte gebruikstafel, want de sporen van het dagelijks gebruik zijn eenvoudig te verwijderen. Voor het dagelijks onderhoud is het voldoende de tafel af te nemen met een droge of vochtige doek. Behandel uw tafel eens per half jaar met de bijgeleverde olie. Eerst behandelt u lichte krassen en vlekken voorzichtig met een schuursponsje in de nerfrichtig. Daarna brengt u de olie met een doek dun aan op een schone, droge tafel. Nawrijven met een droge doek. Gebruik geen bijtende middelen of schuurmiddelen.

Een onderhoudsset voor massief hout is leverbaar via de serviceshop, via de Leolux dealer en het Leolux Design Center.

Massief hout (gelakt)

Een Leolux lak bereikt na ongeveer twee maanden haar maximale hardheid. In die uithardingsperiode is het raadzaam uw product met zorgvuldigheid te behandelen. Vermijd vooral zware belasting en reinig de tafel uitsluitend met een vochtige doek en een verdund afwasmiddel.

Normaal reinigen, met een natte doek en middelen die ontvettend werken. In het bijzonder bevelen wij u een geconcentreerd afwasmiddel aan. In ieder geval geen middelen met een schurende werking gebruiken (o.a. Cif). Ook meubelglans middelen die siliconen bevatten, leveren problemen op in de vorm van vlekken die moeilijk weg te poetsen zijn. Vlekken van wijn, koffie, alcohol, etc. met geconcentreerd afwasmiddel en wat water wegnemen. Viltstiften e.d. voorzichtig met wasbenzine verwijderen.

Taal
Kies uw taal
Vlaams
Langue
Choisissez votre langue préférée