Onderhoud

Leer

Voor het natuurproduct leer is het juiste onderhoud van groot belang. Dat begint bij het stofvrij houden van de leernerf. Lees hier meer over het optimale onderhoud van Leolux leer.

Meer informatie

Stof

Alle Leolux stoffen zijn met zorg geselecteerd en voor de hele collectie geldt onze exclusieve garantie. Met de juiste verzorging blijven ze vele jaren mooi.

Meer informatie

Hout

Hout en fineer zijn natuurlijke producten en gebaat zijn bij een goed klimaat. Het juiste gebruik en het beste onderhoud zijn vooral afhankelijk van de afwerking: lak of olie.

Meer informatie

Lak

Een Leolux lak bereikt na ongeveer twee maanden haar maximale hardheid. Tot die tijd is enige voorzichtigheid geboden. Hoe u daarna met uw lakproduct omgaat, leest u hier.

Meer informatie

Overige materialen

Glas

Voor haar glastafels past Leolux clear glass of gekleurd glas toe. Bij het maken van glas worden natuurlijke grondstoffen gebruikt. Hierdoor kan de kleur van uw glasblad afwijken ten opzichte van stalen en showroommodellen. Dit is vooral zichtbaar bij clear glass.

Glas is een heel hard materiaal maar het is niet onbeperkt krasvast. Voor het dagelijks onderhoud van glas volstaat gebruik van een glasreiniger, geconcentreerd afwasmiddel, of water met een scheutje spiritus.

Keramiek

De keramische tafelbladen van Leolux zijn onder hoge druk gebakken en geperst. Dat maakt ze sterk, krasbestendig en zeer gebruiksvriendelijk.

Voor het onderhoud adviseren wij een vochtige doek, water en afwasmiddel. Aangekoekt vuil en vet kan met een verdund schuurmiddel worden gereinigd.

De hoogglans variant Ceramic Gloss is al even sterk, maar wel iets gevoeliger voor krassen. Gebruik hier dus géén schuurmiddelen, maar alleen water met een afwasmiddel.

Marmer

Marmer is een natuurlijk materiaal. Kleur en structuur verschillen per product. Uw eigen persoonlijk blad zal dan ook altijd iets in kleur en in tekening afwijken van het staal of showroommodel dat u heeft gezien. Om deze natuursteen gemakkelijker te onderhouden, zorgt Leolux dat elk blad geïmpregneerd is met een middel dat de open structuur van een beschermende laag voorziet. Enige zorg bij het gebruik en onderhoud van marmer blijft echter belangrijk.

Marmer is poreus. Vloeistoffen meteen wegnemen met water. Wees extra alert bij zuurhoudende vloeistoffen, zoals sinaasappelsap, wijn of cola. Maak keukenpapier (volledig wit!) nat met water, leg het op de vlek en laat dit drogen. Daarmee wordt (een deel van) de vervuiling uit de zachte steen gezogen. Het papier niet aanraken tot het volledig droog is.

Fenix NTM

Dit innovatieve materiaal is onderhoudsvriendelijk en heeft unieke eigenschappen. Het oppervlak van Fenix is sterk, mat en zijdezacht en het is gemakkelijk schoon te houden. Bovendien zorgt de nanotechnologie voor een groot zelf-herstellend vermogen. Met een wondersponsje (van melamineschuim) boent u oppervlakkige krassen weer uit het tafelblad. Diepere krassen kunnen thermisch worden verwijderd. Raadpleeg hiervoor altijd de specialist.

Normaal reinigen met water en een geconcentreerd afwasmiddel. Geen agressieve of schurende reinigingsmiddelen gebruiken. Meer informatie over Fenix NTM vindt u op de website van de leverancier: www.fenixntm.com

Taal
Kies uw taal
Vlaams
Langue
Choisissez votre langue préférée