Over ons

Een goed zitmeubel, gemaakt door echte vakmensen, was in vroeger tijden een luxe die alleen de elite zich kon veroorloven. Dat is vandaag de dag gelukkig anders. Hoogwaardig comfort is voor veel meer mensen bereikbaar.

Al tachtig jaar laten de specialisten van Leolux zich uitdagen door designers en kunstenaars om innovatieve ideeen over vorm, materialen en comfort te vertalen naar heerlijke zitmeubelen.

Met een heldere visie op de toekomst verbinden we echt vakmanschap met de technieken van vandaag. Zo zoeken we naar het perfecte meubel om uw woonwensen te vervullen. Samen met u, want bij Leolux maken we elk product op bestelling, met alle opties die u wenst.

Geschiedenis

Leolux: een dynamisch familiebedrijf met een lange geschiedenis en een scherpe visie op design en op de toekomst. Sinds 1934 produceert Leolux al haar meubelen in Venlo.

Duurzaamheid

Wie goed doet, goed ontmoet”, klinkt misschien naïef, maar het is een nuttig uitgangspunt voor familiebedrijven, die continuïteit verkiezen boven snel gewin. Bij Leolux vertalen wij dit naar een duurzame productiewijze en duurzame relaties met winkeliers en consumenten, medewerkers en omwonenden.

Awards voor Leolux

Het winnen van een award is bijzonder. Het is een bekroning voor het samenspel van creativiteit en vakmanschap tussen de designer en Leolux. Het stimuleert bovendien om continu op zoek te blijven naar vernieuwende ideeën.

Leolux en kunst

Al meer dan drie decennia werkt Leolux nauw samen met haar “huiskunstenaars”. Soms enkele jaren, vaak langer. Ze illustreren de jaarboeken, dragen bij aan het design van beursstands en maken schilderijen of keramiek die de collectie verlevendigen.

Groen Leolux hart

Verborgen in het Limburgse landschap, op het noordelijkste puntje van de stad Venlo, ligt een geheim verborgen. Vanaf de weg is het vrijwel onzichtbaar, maar des te beter is het zichtbaar van bovenaf. Daar, vlakbij het voormalige Floriade terrein, is een bijzonder bos aangeplant. Een bos in de vorm van het Leolux logo. Een groen Leolux hart voor Venlo.

Pode van Leolux

Met de kennis van onze experts creëren we niet alleen de wereld van Leolux. Ook het eigenwijze label PODE komt uit de koker van onze specialisten.