Edward van Vliet

Over

Edward van Vliet (1965) studeerde in 1989 af aan de Academie voor Industriële Vormgeving (nu Design Academie Eindhoven). Sinds 1990 leidt hij Studio Edward van Vliet, een internationaal designbedrijf dat in opdracht van zowel particulieren als musea, hotels, resorts en kantoren werkt.

Door de disciplines design, architectuur en lifestyle te combineren creëert hij complete werelden waarin elk aspect van het interieur evenveel aandacht krijgt. Van meubels tot verlichting en van vloer tot plafond; het gaat hem om de totale beleving, over storytelling. Edward van Vliet werkt voor bekende merken als Moooi, Bisazza, Rosenthal en Moroso.

Leolux door de ogen van Edward van Vliet

De vaste ingrediënten die samen “de wereld van Leolux” vormen, zijn al jarenlang ongewijzigd: ambacht, comfort en kwaliteit, geproduceerd op bestelling. Als ambitieus bedrijf zoekt Leolux echter steeds weer nieuwe wegen om haar team en de collectie verder te versterken. De samenwerking met de internationaal bekende Edward van Vliet geeft die ambitie verder gestalte.

Hans Filippini, marketing director bij Leolux, is enthousiast over de eerste resultaten: ‘Om de collectie en de identiteit vorm te geven, werken we intensief samen met externe designers en kunstenaars, maar we hadden intussen behoefte aan meer consistentie in kleur en materiaal. De keuze voor Edward is een gouden greep. Hij heeft enorm veel ervaring als artdirector voor andere merken. Daarbij heeft hij een internationale visie op interieur en een sterk gevoel voor stijl, kleuren, patronen en textiel. Door in de huid van Leolux te kruipen, heeft hij voor een masterplan gezorgd dat perfect bij ons merk past.’

Een merk is veel meer dan een verzameling losse producten. Op zoek naar de samenhang analyseerde Van Vliet op verzoek van Leolux de collectie en formuleerde hij een aantal inspirerende belevingswerelden met uitgebalanceerde kleuren, vormen en materialen. Elk van die werelden vertelt zijn eigen verhaal en vormt voor Leolux een leidraad bij het selecteren van nieuwe modellen, kleuren en materialen.

Om de beleving helemaal compleet te maken, creëerde de designer voor de Leolux wereld een reeks eigen ontwerpen: zachte textielproducten, zoals kussens, plaids en karpetten en een aantal poufs en tafeltjes. Zonder uitzondering stralen ze elegantie en klasse uit, waarmee de collectie internationaal naar een hoger niveau wordt gebracht.

Edward van Vliet collectie

Elegant, puur en verfijnd. De ontwerpen van Edward van Vliet raken bij  liefhebbers van eigentijdse interieurs een gevoelige snaar. Het is de manier waarop de warme stoffen vallen en de zachte glans van de materialen. Zijn smaak, waarmee hij subtiele combinaties maakt. Producten in de Edward van Vliet collectie zijn een dierbaar bezit. Helemaal van nu en tegelijkertijd van tijdloze klasse.

Jill

Prismo

Amulet

Capri

Mizu

Izem

Girisha

Topsy Turvy

Polaris

Sashiko

Polaris

Sashiko

Taal
Kies uw taal
Vlaams
Langue
Choisissez votre langue préférée