Arrow down

Kleurtrend: The Cynic

09-11-2018

De wisseling van de seizoenen, de voortgang van productietechnieken en andere nieuwe ontdekkingen dragen allemaal bij aan de ontwikkeling van nieuwe trends, die hun weg vinden naar ons eigen interieur. Natuurlijk houden wij u graag op de hoogte van de laatste trends op interieurgebied, zeker als het om kleuren gaat. Daarom lichten wij, in samenwerking met het gerenommeerde trendbureau Francq Colors, regelmatig een trend voor u uit in woord en beeld.

De overdaad aan data en digitale informatie in de maatschappij van vandaag schrikt veel mensen af. Hun wantrouwen in de technologie doet hen teruggrijpen naar hun eigen intuïtie. Ze laten cijfers links liggen en gaan voor het buikgevoel. In lijn daarmee geraken ze gefascineerd door de werelden van de droom en het onderbewuste.

Jonge designers vinden inspiratie in de schilderijen van Jeroen Bosch en het surrealisme. Ze gaan die wereld vertalen naar het interieur en design. Het resultaat zijn schaduwrijke maar ook gezellige kamers in een nostalgische, ietwat romantische landelijke stijl, gevuld met objecten die een surrealistische twist geven. Deze stijl is dromerig en kunstzinnig, en heel goed toepasbaar in oudere woningen. Met de juiste styling kan het echter net zo goed toegepast worden in moderne woningen.

Een interieur in deze stijl kunt u zelf maken door hoekjes te creëren waarin u zich afgeschermd voelt, waar er plaats is voor nostalgie, en persoonlijke spullen met een verhaal. Gerookt hout, donkere natuursteen en gepatineerd metaal geven sfeer. Het kleurenpalet is ingetogen en donker, met diepe kleuren en nostalgisch geel, roze of paars.

Reageren

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit blogartikel.

Taal
Kies uw taal
Vlaams
Langue
Choisissez votre langue préférée