Actueel

Van runderhuid tot meubelleer

In deel 2 van onze reis door de wereld van het leer van Leolux doorlopen we de belangrijkste stappen van het productieproces, zodat u precies weet hoe een runderhuid uiteindelijk meubelleer wordt.

Het leer van Leolux: de herkomst

Acht van de tien Leolux-meubels worden in leer uitgevoerd. Voordat onze experts het controleren en verwerken, heeft het leer er al een heel leven opzitten. Een fascinerend traject, dat zeker het toelichten waard is. Daarom nemen wij u de komende weken graag mee op reis door de wereld van leer, om uw vragen te beantwoorden en uw enthousiasme over dit prachtige natuurproduct te vergroten. Vandaag deel 1: de herkomst.

Leolux en Edward van Vliet: the movie

De samenwerking tussen Leolux en Edward van Vliet brengt twee werelden op magische wijze samen. Ontdek het in onze gloednieuwe video!

Preview: Leolux op de Salone del Mobile in Milaan

Eerder kon u al lezen over de ‘Room of Origins’ die Edward van Vliet en Leolux inrichten in het Nederlands Paviljoen van Masterly tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Maar uiteraard staan we ook op de Salone zelf, in hal 6, stand A35. Hier geven wij u alvast een overzicht van wat er te zien is op beide locaties.

Een logo met hoofdletter L

Met ingang van 2017 introduceert Leolux een nieuw logo. Of eigenlijk, een evolutie van het bekende beeldmerk dat jarenlang onze identiteit gestalte heeft gegeven. De historie van het logo is net zo rijk als de historie van Leolux zelf en daarom zeker het beschrijven waard.

Het Leolux nieuws op IMM

De Internationale Interieurshow van Keulen is elk jaar een bijzonder belangrijk moment voor Leolux. Na maanden van voorbereiding presenteren we onze nieuwe modellen, en introduceren we de visuele en artistieke visie die we het komende jaar zullen volgen. Graag nemen we u even mee langs alle nieuws.

Joining worlds: Leolux en Edward van Vliet

Leolux werkt graag samen met topdesigners. En daarom zijn we heel trots om u voor te stellen aan onze nieuwe strategic creative director: Edward van Vliet.

Signatures: vorm en functie subliem verenigd

Signatures is een bijzondere serie meubelen in onze collectie. Het zijn modellen waarin vorm en functie op sublieme wijze samenkomen, dankzij de expertise van Jeroen Sanders en Axel Enthoven.