Actueel

Studio Truly Truly nieuwe artdirectors Leolux

Kate & Joel Booy, samen ontwerpstudio Truly Truly, zijn de nieuwe artdirectors van Leolux. Een perfecte match, zeggen ze zelf. “Wat Truly Truly gemeen heeft met Leolux is een streven naar creativiteit.”

IMM 2020: Leolux in Italiaanse sferen

Een van Europa’s belangrijkste meubelbeurzen is de Internationale Möbelmesse (IMM) in Keulen. Van 13 tot 19 januari 2020 lopen duizenden inkopers, verkopers, vakgenoten en journalisten rond in het enorme hallencomplex. Maar ook consumenten zijn welkom, op de publieksdagen van 17 tot en met 19 januari. Hierbij alvast een voorproefje van wat je van Leolux mag verwachten.

In oktober op Dutch Design Week: het interieur van 2030

Venlo, 4 juli 2019 - Hoe ziet het interieur van 2030 eruit? Op die vraag willen designmeubelfabrikant Leolux en What if Lab, een initiatief van de Dutch Design Foundation, de komende maanden een antwoord krijgen. Op 4 juli vond daarom bij Leolux in Venlo de aftrap plaats van een verkenningstraject waarin drie designstudio’s een visie ontwikkelen op onze persoonlijke leefomgeving in 2030. Het resultaat is te zien tijdens Dutch Design Week 2019.

Avanti! Al Salone del Mobile

Het is elk jaar een evenement dat veel verder gaat dan beursgebouwen alleen: de Salone Internazionale del Mobile in Milaan. De hele stad ademt design en stijl, nog meer dan gebruikelijk. In dit blog nemen wij u alvast even mee in de charmante hectiek van dit evenement.

Een inspirerende IMM

De stand is onderweg terug naar Venlo en ook voor het beursteam is het weer ‘business as usual’; de internationale meubelbeurs van Keulen zit er weer op. Het was een heel mooie editie, en we nemen je graag nog even mee langs al het nieuws.

Kleurtrend: The Cynic

In de wereld van Leolux spelen trends een hoofdrol. Kleuren, sferen en materialen; al die factoren ontwikkelen zich met de tijd. En om u te inspireren, delen we voortaan regelmatig een nieuwe kleurtrend met u.

Lokaal leer van Leolux

Leolux introduceert lokaal leer. Want hoe mooi is het, als je precies kunt zien waar het leer van je meubel vandaan komt? Liefst vlak bij huis natuurlijk. Daar grazen de Limburgse Limousin koeien. Het plan voor lokaal leer past binnen de principes van de Blue Economy, waar Leolux zich op richt bij haar duurzame productie.

Hoe kiest u een leersoort?

Elke leersoort heeft zijn eigen karakter. Er zijn verschillende kenmerken waar u op kunt letten bij het kiezen van de perfecte leersoort voor uw Leolux-meubel. We lichten er drie voor u uit: het nerfbeeld, de afwerking en de zogeheten echtheidskenmerken.

Van runderhuid tot meubelleer

In deel 2 van onze reis door de wereld van het leer van Leolux doorlopen we de belangrijkste stappen van het productieproces, zodat u precies weet hoe een runderhuid uiteindelijk meubelleer wordt.
Taal
Kies uw taal
Vlaams
Langue
Choisissez votre langue préférée