Actueel

Het Leolux-nieuws op IMM 2018

De afgelopen week stond voor Leolux in het teken van IMM 2018, de internationale meubelbeurs van Keulen. We kijken terug op een zeer geslaagde editie en uiteraard zetten we graag nog even alle nieuws voor u op een rij!

Vooruitblik: Leolux op IMM 2018

Op 15 januari start IMM 2018, de internationale meubelbeurs van Keulen. Zoals u van ons gewend bent, is dit hét moment voor Leolux om nieuwe aansprekende producten en materialen voor onze collectie te presenteren. Bent u benieuwd wat u mag verwachten van Leolux op deze editie van IMM? U leest het in dit blog.

Lokaal leer van Leolux

Leolux introduceert lokaal leer. Want hoe mooi is het, als je precies kunt zien waar het leer van je meubel vandaan komt? Liefst vlak bij huis natuurlijk. Daar grazen de Limburgse Limousin koeien. Het plan voor lokaal leer past binnen de principes van de Blue Economy, waar Leolux zich op richt bij haar duurzame productie.

Hoe kiest u een leersoort?

Elke leersoort heeft zijn eigen karakter. Er zijn verschillende kenmerken waar u op kunt letten bij het kiezen van de perfecte leersoort voor uw Leolux-meubel. We lichten er drie voor u uit: het nerfbeeld, de afwerking en de zogeheten echtheidskenmerken.

Van runderhuid tot meubelleer

In deel 2 van onze reis door de wereld van het leer van Leolux doorlopen we de belangrijkste stappen van het productieproces, zodat u precies weet hoe een runderhuid uiteindelijk meubelleer wordt.

Het leer van Leolux: de herkomst

Acht van de tien Leolux-meubels worden in leer uitgevoerd. Voordat onze experts het controleren en verwerken, heeft het leer er al een heel leven opzitten. Een fascinerend traject, dat zeker het toelichten waard is. Daarom nemen wij u de komende weken graag mee op reis door de wereld van leer, om uw vragen te beantwoorden en uw enthousiasme over dit prachtige natuurproduct te vergroten. Vandaag deel 1: de herkomst.

Leolux en Edward van Vliet: the movie

De samenwerking tussen Leolux en Edward van Vliet brengt twee werelden op magische wijze samen. Ontdek het in onze gloednieuwe video!

Preview: Leolux op de Salone del Mobile in Milaan

Eerder kon u al lezen over de ‘Room of Origins’ die Edward van Vliet en Leolux inrichten in het Nederlands Paviljoen van Masterly tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Maar uiteraard staan we ook op de Salone zelf, in hal 6, stand A35. Hier geven wij u alvast een overzicht van wat er te zien is op beide locaties.

Een logo met hoofdletter L

Met ingang van 2017 introduceert Leolux een nieuw logo. Of eigenlijk, een evolutie van het bekende beeldmerk dat jarenlang onze identiteit gestalte heeft gegeven. De historie van het logo is net zo rijk als de historie van Leolux zelf en daarom zeker het beschrijven waard.